Uitlegvideo's Exact Online

Wij bij SFAA zijn fan van Exact Online. Dit omdat je in één overzichtelijk boekhoudprogramma je complete administratie kunt verwerken (van boekhouding tot urenadministratie). Ben jij op de hoogte van deze 5 features die Exact Online te bieden heeft? Haal het optimale uit jouw administratie met deze tips!

https://youtu.be/DBkGVk9dfQQ

BTW betalen of terugkrijgen?

In Exact kun je ieder moment bekijken wat je huidige stand aan BTW is. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. Online of in de app kun je in één oogopslag zien hoeveel BTW je terugkrijgt of moet betalen. Dit is mogelijk omdat je in Exact de hele balans van jouw onderneming kan zien. Naast dat je altijd kan zien wat de huidige stand is, kun je de aangifte ook gemakkelijk betalen via Exact.

Bonnen inscannen via de Exact App

Iedere ondernemer kent het wel: iedere maand op zoek zijn naar bonnetjes van boodschappen. Scan je bonnetjes met de Exact App op je telefoon en verwerk ze direct! Zo heb je nooit gedoe met facturen en of bonnetjes terug zoeken. Daarnaast controleren de meeste boekhoudprogramma’s op dubbele facturen en word je gewaarschuwd als je boeking niet in evenwicht is. En aan het eind van het jaar maak je super makkelijk een jaarrekening.

Facturen betalen door bankkoppeling in Exact

In Exact Online is het mogelijk om een koppeling te maken met jouw bank. Zo kun je openstaande facturen met één druk op de knop betalen. Openstaande facturen worden door jouw boekhouder ingeboekt en komen vervolgens op een betaallijst te staan. In deze betaallijst kun je betalingen aanvinken en in een keer doorschieten naar je bank en hoef jij deze alleen maar te accepteren in jouw bankomgeving.

Salarisadministratie in Exact

Binnen Exact online kun je jouw complete salarisadministratie verwerken. Dit houdt in dat je binnen Exact salaris kunt betalen, dat je uren kunt bijhouden en dat jouw boekhouder de loonaangifte kan doen. Dit maakt het zowel voor jou als voor je boekhouder makkelijker en tijdsbesparend. Bovendien creëert het inzicht in de voortgang van projecten: het aantal uren, tarieven, kosten en marges. Zo kun je jouw bedrijfsprocessen optimaliseren!

Makkelijk digitaal factureren

Een verkoopfactuur is binnen een minuut gemaakt en kun je direct digitaal versturen naar jouw klant. Dit door de handige sjablonen die je kunt gebruiken. Ook kun je de layout van verkoopfacturen personaliseren naar je eigen huisstijl. Factureren vanuit Exact bespaart dus veel handelingen, en daar wordt iedere ondernemer blij van.

Waarom wij fan zijn van Exact online

Naast deze handige tools die het boekhoudprogramma te bieden heeft kent Exact Online nog vele andere voordelen:

  • Inzicht. Hoeveel komt er per maand binnen en hoeveel gaat eruit? Je checkt het met een paar muisklikken.
  • Goedkoper. Online boekhouden is sneller en efficiënter voor je online boekhouder. Daardoor betaal je minder.
  • Samenwerken met je boekhouder. Je kunt tegelijk inloggen zodat je online boekhouder live met je mee kan kijken.
  • Handige koppelingen. Naast dat je kunt betalen door een koppeling te maken met je bankrekening zijn er nog veel meer mogelijkheden. Koppel gemakkelijk je klanten, leveranciers of de Kamer van Koophandel aan je Exact boekhouding.
  • Altijd en overal beschikbaar. Voer je bonnetjes in tijdens het reizen, check onderweg je bedrijfsfinanciën of neem je gegevens mee naar een klant.
  • Back-ups en automatisch updaten. Geen paniek als je computer crasht, jouw online administratie staat nog online. De software updatet bovendien automatisch.
  • Geen papierwerk. Alle gegevens zijn in het boekhoudprogramma digitaal beschikbaar dus de multomappen mogen de deur uit!
  • Veilig. Jouw data worden vergrendeld en op verschillende servers opgeslagen. Je online administratie is daardoor veel beter beveiligd dan op je eigen computer.
  • Modern. Andere ondernemers werken steeds meer in de cloud. Doe jij ook aan boekhouden online? Dan gaat samenwerken een stuk makkelijker.

Meer weten?

De financiële helden van SFAA hebben zich gespecialiseerd in het werken met Exact Online. Ze vertellen jou dan ook graag hoe jij optimaal gebruik van kunt maken van dit boekhoudprogramma! Heb jij vragen over een van de bovengenoemde tools of wil jij meer weten over Exact Online boekhouden? Neem dan contact met ons op!