ib

Ben jij een ondernemer? Dan ben je verplicht om inkomstenbelasting af te dragen. Vanaf 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting indienen. Officieel heb je hier tot 1 mei de tijd voor! Bij deze aangifte is het handig om op de hoogte te zijn van alle aftrekposten. Bij SFAA helpen wij jou graag hiermee. Zo kan jij geld en tijd besparen!

In de Whitepaper heeft SFAA voor jou op een rij gezet waar je op moet letten bij de aangifte inkomstenbelasting:

  1. De drie boxen
  2. Zelfstandigen- en startersaftrek
  3. Middeling
  4. Wijzigingen 2018/2019

De drie boxen

Voor de inkomstenbelasting zijn vermogen en aftrekposten verdeeld in drie categorieën, deze categorieën worden ook wel boxen genoemd. Binnen iedere box geldt een apart tarief waartegen de inkomsten worden belast. De boxen zijn:
-Box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning
-Box 2: belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang
-Box 3: belastbaar inkomen uit sparen en beleggen

Heb je moeite met jouw IB aangifte? SFAA helpt!

Wil jij je inkomstenbelasting aangifte uitbesteden en daardoor zo efficiënt mogelijk omgaan met aftrekposten? Administratiekantoor SFAA ondersteunt je bij de aangifte inkomstenbelasting of neemt deze volledig van jou over. Op die manier ben je er zeker van dat het tijdig en op de juiste manier gebeurt. Bovendien onderhouden we goed contact met de Belastingdienst. Zijn er problemen of misstanden dan kunnen we snel schakelen. En dat is super handig voor jou.

Stuur een vrijblijvende mail of vraag een gratis adviesgesprek aan. Liever direct contact? Bel of WhatsApp ons dan op +31 20-2610723. Onze financiële helden staan je graag te woord!

Ben je benieuwd naar de tips voor de aangifte inkomstenbelasting? Download dan de Whitepaper!

aangifte inkomstenbelasting SFAA | Financieel Administratiekantoor & Advies

* verplichte velden