Geld besparen

Er zijn veel tips te vinden voor ondernemers, maar welke tips leveren je nu echt geld op? En hoe kun je op een gemakkelijke manier geld besparen? Lees in deze blog tips om geld te besparen.

Geld besparen en geld verdienen kan tegelijk. In deze blog zullen regelingen terugkomen die je al kent, maar er zullen ook zaken voorbij komen die nieuw voor je zijn en die je kan gebruiken om geld te besparen. De tips worden besproken in twee onderdelen.

  1. Geld verdienen door gebruik te maken van fiscale mogelijkheden;
  2. Snel geld verdienen door aanpassingen.

Fiscale mogelijkheden
Niet elke ondernemer is op de hoogte van alle regelingen en hoe deze toegepast moeten worden. Dit is jammer, want je kan er een prima zakcentje mee verdienen als je op de hoogte bent van de regelingen. Je kan hier niet alleen geld mee verdienen, je kunt er ook geld mee besparen.

Investeringsregelingen
Als je investeringen hebt gedaan dit jaar moet je eens de investeringsregelingen kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), milieu-investeringsaftrek (MIA) en energie-investeringsaftrek (EIA) bekijken. Deze regelingen zorgen ervoor dat je een extra bedrag van je winst voor belasting mag aftrekken. Hiermee wordt je winst voor belasting lager en daarmee de belasting die je betaalt. Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan deze investeringsregelingen, maar zeker voor de KIA kom je snel in aanmerking als ondernemer. Kijk voor de MIA en de EIA op de website van de Belastingdienst. Wil je meer weten over de KIA? Lees dan deze blog op onze website

Auto van de zaak
Wat is voordeliger? Je auto op de zaak zetten en bijtelling betalen (wanneer je meer dan 500 kilometer of meer per jaar privé rijdt). Of de auto als privé vermogen blijven zien en dan de zakelijke kosten voor 19 cent doorbelasten aan je onderneming. Onderzoek dit goed. Het ligt er namelijk aan hoeveel kilometers je rijdt, het type auto die je rijdt en de cataloguswaarde van je auto.

Heb je een auto die 15 jaar of ouder is? Dan kom je in aanmerking voor de youngtimer regeling.

Oudedagsreserve
Als ondernemer mag je jaarlijks een deel van de winst reserveren voor je oudedagsvoorziening. Dit gereserveerde deel heet de oudedagsreserve. Dit betekent niet letterlijk dat je daadwerkelijk geld opzij zet, het is een reservering van een deel van de winst. De reservering zorgt voor uitstel van belastingheffing over dat deel van de winst. Dit levert je dus op de korte termijn belastingvoordeel op.

Snel geld verdienen door kleine aanpassingen
Wisselen van bank
De kosten van een bank kunnen enorm verschillen. Tegenwoordig betaal je ook voor de services die je niet gebruikt of niet nodig hebt bij je bank. Wanneer je van bank wisselt is het van belang om aan je klanten te laten weten dat je bent overgestapt van bank en een ander rekeningnummer hebt. Bestaande klanten hebben jouw gegevens namelijk ook in hun systeem zitten en maken daarom automatisch over naar je oude bankrekening.

Check je verzekeringen
Bekijk eens goed welke verzekeringen je momenteel hebt en of je deze ook allemaal nodig hebt. Loop ook eens na of er geen sprake is van overdekking en of je extra korting kunt krijgen wanneer je al je verzekeringen bij een maatschappij onderbrengt. Bekijk dit elke jaar weer en zorg dat je zo niet onnodig geld weggooit.

Heb je vragen over hoe je geld kunt besparen? Wacht dan niet en neem contact met ons op! Bel naar 020 2610723 of mail naar info@sfaa.nl