Betaal minder BTW met de Kleine Ondernemersregeling

De startende zzp’er en de zzp’er met een lage omzet, kan in aanmerking komen voor een belastingvoordeel voor de omzetbelasting. Wanneer kan dit? Dien je in 2014 minder dan 1.883 euro aan BTW af te dragen en betaal als zzp’er minder BTW met de Kleine Ondernemersregeling. Je kunt namelijk korting krijgen op dat te betalen bedrag. Dit staat bekend als de kleine-ondernemersregeling voor de zzp’er. Dus: betaal minder BTW met de Kleine Ondernemersregeling.

De zzp’er die in 2014 minder dan 1.345 euro aan omzetbelasting moet betalen mag dit bedrag zelfs helemaal houden. Moet je minder dan 1.883 euro, maar meer dan 1.345 euro aan BTW afdragen, dan krijg je een korting. Die bedraagt 2,5 keer het verschil tussen 1.883 euro en het bedrag wat je aan BTW zou moeten afdragen.

Hoe werkt de Kleine Ondernemersregeling?

Hieronder volgt even een kort voorbeeld. 

Zou je na aftrek van de voorbelasting – de BTW die jij betaalt over producten en diensten –1.400 euro aan omzetbelasting moeten afdragen, dan hoef je dit bedrag niet in zijn geheel te betalen. Je betaalt vanwege de korting slechts: 1.400– 2,5 x (1.883-1.400) = 192,50 euro.

Handige tip: Het is raadzaam om voor 31 december 2014 te bekijken hoeveel je zou moeten afdragen. Is dit bedrag iets boven de 1345 euro dan kan een kleine investering met voorbelasting ervoor zorgen dat je weer geheel de korting van de kleine ondernemersregeling krijgt. Heb je wél een hoge omzet, maar schaf je gedurende het jaar bijvoorbeeld een nieuwe auto van de zaak aan, dan kan je deze voorbelasting ook in aftrek nemen waardoor de kleine-ondernemersregeling dit jaar ook voor jou opeens van toepassing kan zijn! Let wel op dat er bij een auto van de zaak weer andere verplichtingen met zich mee brengt.

Mocht u er zelf niet uitkomen of u inaanmerking komt of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail u vraag naar info@sfaa.nl. Wij helpen u graag!

Betaal minder BTW met de Kleine Ondernemersregeling