Online boekhouden

Boekhouden is bij elk bedrijf essentieel en noodzakelijk. Zonder goede boekhouding gaat het op elke afdeling mis. Facturen worden verkeerd verstuurd, administratie wordt niet goed bijgehouden, etc. Tegenwoordig kan boekhouden op verschillende manieren worden gedaan. Een van deze manieren is online Boekhouden. Hierbij houd je al je documenten, gegevens en andere belangrijke informatie bij elkaar in de Cloud. Verder regel en verstuur je alle essentiële berichten ook via de Cloud. Maar waarom zou je kiezen voor online boekhouden? En is dit dan wel veilig? Wij geven de 11 grootste voordelen voor een online boekhouding.

1. Online boekhouden is inzichtelijk

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van online boekhouden is de overzichtelijkheid die je hierbij krijgt. Hoeveel komt er deze maand binnen? Wat gaat er uit? Hoe hoog is de omzet? Binnen een aantal minuten ben je weer up-to-date. In tegenstelling tot offline boekhouden kan dit voor een gestructureerde werkflow zorgen, wat gelijk gaat aan minder stress. Er zijn veel verschillende programma’s waarmee wordt gewerkt, waaronder Exact online. Dit programma werkt met een gestructureerde indeling waar je in een overzicht al jouw administratie kan inzien. Met een paar muisklikken krijg jij je rapportage in handen.

2. Het kost veel minder tijd

Samenhangend met punt 1 kost online boekhouden veel minder tijd. En met veel minder tijd bedoelen we vééél minder tijd. Je scant de bonnetjes met je smartphone, je verwerkt ze in het programma en het wordt meteen verwerkt. Geen gedoe met facturen, bonnetjes of andere belangrijke papieren die je weer kwijt bent. Daarnaast controleren de meeste boekhoudprogramma’s op dubbele facturen en wordt je gewaarschuwd als je boeking niet in evenwicht is. En aan het eind van het jaar maak je super makkelijk een jaarrekening. Kortom, een sterk argument.

3. Online boekhouden is goedkoper

Online boekhouden bespaart geld

Doordat online boekhouden sneller en efficiënter is is je boekhouder er minder uren mee bezig. Dus jij betaalt minder. Volgens onderzoek blijkt dat online boekhouden zorgt voor een flinke tijdsbesparing.

4. Makkelijk samen werken met je boekhouder

Online kan je tegelijk met je boekhouder in je boekhouding inloggen. Heb je vragen, is er iets niet helemaal duidelijk? Je boekhouder kijkt live met je mee. En dat werkt echt veel beter.

5. Handige koppelingen

Aan je online boekhoudprogramma kan je je bankrekening koppelen. Bankafschriften inlezen is met een online boekhoudprogramma een eitje. Je hoeft niks over te typen en daarom is er minder ruimte voor fouten. Bovendien bespaart het je veel tijd. Daarnaast kan je een koppeling te maken met bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel, klanten of leveranciers.

6. Online boekhouden kan overal

Online boekhouden in de trein

Verveel je je in de trein? Dan kan je je bonnetjes invoeren.  Als er internet is kan je snel even checken hoe je bedrijfsfinanciën ervoor staan. Je gegevens neem je makkelijk mee naar een afspraak met een klant of bijvoorbeeld naar een afspraak met jouw bank.

7. Automatisch updaten & back-ups

Crasht je computer? Dan staat jouw boekhouding gelukkig nog online. Van al je werk wordt automatisch een back-up gemaakt door het boekhoudprogramma.  Zo raak je nooit meer gegevens kwijt.

Online software update automatisch. Je hebt dus geen last meer van verouderde programma’s of verouderde versies.

8. Ruimte in de kast

Gooi die multomappen maar de deur uit. Want je kan vrijwel papierloos werken en hebt alles digitaal beschikbaar. Met een online boekhoudprogramma is het een stuk eenvoudiger om alle gegevens 7 jaar te bewaren tot de wettelijke bewaartermijn van de belastingdienst is verstreken.

Je hoeft geen facturen meer te printen of bonnetjes te bewaren. Je maakt een foto met je telefoon en die upload je in het programma. Dus nooit meer onoverzichtelijke bergen papier die je moet uitzoeken.

9. Makkelijk digitaal factureren

Digitaal factureren

Een verkoopfactuur maak je vaak binnen een minuut in het boekhoudprogramma. Daarna stuur je die digitaal naar de klant. Makkelijker, sneller en goedkoper.

10. Online boekhouden is veilig

Alle data word versleuteld en op verschillende servers opgeslagen. Aanbieders van boekhoudsoftware zijn afhankelijk van hun betrouwbaarheid, daarom zorgen ze altijd voor goede, automatische back-ups en beveiliging. De boekhouding is online een stuk beter beveiligd dan op je eigen computer.

11. Veel mensen gingen je al voor

Ondernemers werken steeds meer in de Cloud, met hun email, klantenbestanden, urenregistratie en agenda. Er is steeds meer behoefte aan bedrijfsmatige apps die hier aan gekoppeld kunnen worden. Werk jij ook online dan is samenwerken met anderen makkelijker.

Zo, dat waren de 11 voordelen van online boekhouden. Wij zouden er úren over door kunnen praten, maar wij hopen vooral dat je inziet dat het echt werkt. Mocht dit nu allemaal wat overweldigend zijn en wil je het misschien uitbesteden? SFAA is jouw redder in nood als het gaat over online boekhouden. Dit kunnen wij zelf doen samen met je huidige boekhouder, om zo tijd en geld te besparen. Bovendien geven we aan iedereen die dat wil graag een spoedcursus online boekhouden! Lees meer over onze werkwijze of neem contact op!