happy homework
Zijn cursuskosten fiscaal aftrekbaar?

Om uw kennis te vergroten kunt u een cursus gaan volgen. Maar zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar voor de ondernemer? Het antwoord is makkelijk: Ja, als u een bedrijf heeft en u wilt uw kennis op peil houden of als u uw kennis wil uitbreiden, zijn de scholingskosten aftrekbaar.  Is er alleen een persoonlijk motief dan zijn de kosten niet aftrekbaar. Maar waar ligt de bewijslast?

In sommige gevallen is het makkelijk voor de fiscus om te zien of een cursus gericht is om inkomsten te verwerven of voor persoonlijk belang. Een cursus bedrijfshulpverlening zal niet snel ter discussie staan, een cursus ‘’hoe vind ik mezelf’’ daarentegen wel.

Onderbouw de kosten

U zal zelf aannemelijk moeten maken dat er een financieel belang is bij de cursus. Maar hoe kan u dit doen? Maak bijvoorbeeld gebruik van inkomensgegevens uit latere jaren. Als uw onderneming net van de grond is, bewijs dan dat uw cursusactiviteiten bij het opstarten van belang zijn geweest.

U kunt in sommige gevallen de cursus ‘’hoe vind ik mezelf’’ wel van de winst aftrekken. Bijvoorbeeld als u later hierin zelf cursussen wilt geven. Kortom, voor het fiscaal aftrekken van de cursuskosten, is het van belang dat u aantoont dat de kosten die gemaakt zijn van commercieel belang zijn voor de onderneming.

Mocht u meer informatie willen neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail uw vraag naar info@sfaa.nl. Wij kijken graag met u mee!

 

cursuskosten